0 Cart
Added to Cart
  You have items in your cart
  You have 1 item in your cart
   Total

   Matcha te med skum

   Det traditionella sättet 

   Steg 1: Förbered vattnet

   När du förbereder en kopp matcha är det viktigt att du inte använder vatten som är för varmt. För att garantera bästa smak och förhindra att näringsämnen i teet påverkas negativt bör tevattnet vara mellan 70 – 80 grader när du tillsätter matcha-pulvret.⁣⁣⁣

   Gör såhär:

   Häll 33-50 cl vatten i en kastrull, tekanna eller vattenkokare.

   Stäng av värmen precis innan vattnet börjar koka.

   Häll upp ditt vatten i en te-skål (har du ingen te-skål går det bra att använda en tekopp eller en kaffekopp) och låt det svalna i cirka 45 sekunder, eller tills temperaturen sjunkit under 80 grader.

   Använd din bambusked för att hälla ner 1-2 gram matcha i ditt tevatten.  

   Step 2: Mix it

   Använd din elektriska mjölkvisp eller bambuvisp och börja vispa ditt matcha i snabba W/M rörelser. Vispa teet i cirka 30 sekunder, eller tills alla klumpar har lösts upp och du får ett fint lager skum på toppen.

   Step 3: Njut av din kopp matcha

   Luta dig tillbaka, slappna av och njut av din perfekt förberedda kopp matcha te!

   När du köper matcha från oss så får du alltid bästa möjliga kvalitet och smak. Vårt matcha tillverkas i Kyotoområdet i Japan där de bästa tebladen handplockas, torkas och mals ned för att skapa premium matcha med en oslagbar smak och känsla. Det är en delikat och svår process att framställa bara 30g matcha av hög kvalité så Fillin premium matcha bör avnjutas i en stressfri miljö med lugn och ro. 

   Redo på att pröva? Här är en länk till vår populära Matcha: 

   https://fillinmatcha.com/collections/all-products/products/fillin-matcha