English  Svenska 
| Free shipping - 100% Satisfaction guranteed |
0 Cart
Added to Cart
  You have items in your cart
  You have 1 item in your cart
   Total

   Matcha är finmalet grönt pulver gjort på gröna teblad. Det har druckits i Japan i nästan 1000 år och har kallats för "de odödligas elixir". När det nu börjar göra sig mer känt i västvärlden, framförallt för sina hälsoeffekter, har även vetenskapen hakat sig på detta uråldriga te.


   Är matcha grönt te?

   Både ja och nej. Matcha är precis som vanligt grönt te gjort på teblad från tebusken Camellia Sinensis. Men när det kommer till dess framställningsprocess, hälsoeffekter, smak och användningsområden skiljer de sig åt på en rad punkter. 


   Här utvecklar vi dom lite närmare:

   • Matcha framställs på ett sätt som främjar produktionen av dess näringsämnen och som samtidigt ger teet en fyllig och söt smak där den mest framträdande är smaken av umami.

   • Eftersom du konsumerar hela tebladet i pulveriserad form blandat med vatten får du i dig betydligt mer näringsämnen till skillnad från när man låter te stå och dra i vatten. Studier har visat att en kopp matcha motsvarar samma mängd näringsämnen som hela 10 koppar vanligt grönt te!

   • Användningsområdena för matcha är i princip otaliga och det kan användas i nästan allt som har med drycker eller maträtter att göra. Allt från matcha-te och matcha-latte till matcha-smoothies, matcha-bakelser eller varför inte matcha-sushi?