English  Svenska 
| Free shipping - 100% Satisfaction guranteed |
0 Cart
Added to Cart
  You have items in your cart
  You have 1 item in your cart
   Total

   1. En jämn energinivå   Det kan låta märkligt, men matcha är faktiskt både uppiggande och avslappnande på samma gång. Förutom koffein så innehåller matcha även aminosyran L-teanin. Kombinationen av koffein och L-teanin aktiverar nämligen alfavågorna i hjärnan. Alfavågorna ger dig samma typ av avslappnande effekt på hjärnan som vid meditation, utan att framkalla någon typ av dåsighet.(
   1)

   Då L-teanin och andra viktiga fytonäringsämnen binder koffeinet i matcha innebär detta att koffeinet sprider sig  långsammare i kroppen. Resultatet av detta blir en jämnare och mer långvarig energinivå som håller i sig 4-6 timmar!


   2. Antioxidanter   Bland alla superfoods är matcha det livsmedel som har absolut mest antioxidanter. ORAC (oxygen radical absorption capacity) är en metod som används för att genom biologiska tester mäta antalet antioxidanter i olika livsmedel. Som bilden visar innehåller matcha en betydligt större mängd antioxidanter än de andra superfood-medlemmarna gojibär, blåbär, spenat, granatäpple, acaibär och broccoli med ett ORAC-värde på hela 1384!


   3. Ett harmoniskt fokus

   Kombinationen av koffein och L-teanin har visat sig ha ett flertal positiva effekter även på hjärnan. Inte bara ökar det din koncentration, utan det förbättrar även ditt minne och din förmåga vid mer utmanande kognitiva uppgifter.(1,2) Studier har även visat att de negativa effekterna av koffein som kan uppstå, det vill säga nervositet, ångest, stress och trötthet, minskar.(3)


   4. Kalla in katekinerna!

   En av antioxidanterna som matcha innehåller i särskilt hög grad är Epigallokatekingallat (EGCG). Studier har visat att EGCG kan vara förebyggande mot inflammationer, vissa former av cancer, diabetes och andra kroniska sjukdomar.(2,3)


   EGCG och andra katekiner relaterade till EGCG kan även agera som starka antioxidanter i förebyggande syfte mot fria radikaler. Produktionen av fria radikaler bildas i särskilt hög grad när vi tränar intensivt, utsätts för stress, vid inflammationer eller när vi utsätts för strålning eller solning. När de fria radikalerna blir för många för kroppen att hantera kan långa kedjor av mutationer bildas i vårt DNA. Den här typen av mutationer bidrar till att kroppen åldras, så kallad oxidativ stress. EGCG kan hjälpa kroppen att stabilisera de fria radikalerna och motverka den här typen av skador på cellerna som kan uppstå. (4)


   5. Kan förebygga hjärt-kärlsjukdomar

   Ett flertal studier har visat på att grönt te kan förebygga hjärt och kärlsjukdomar. Det har visat sig minska nivån av dåligt kolesterol och fetter i blodet.(1,2) Observationsstudier har också visat att om man dricker matcha regelbundet löper man mindre risk för att drabbas av hjärtsjukdomar och stroke.(3)


   6. Din mage älskar matcha

   Levern spelar en nyckelroll för att skölja ut gifter, metabolisera skadliga ämnen och bearbeta näringsämnen. En meta-analys av 15 olika studier visade att ett regelbundet intag av grönt te extrakt (matcha) var förknippat med en minskad risk att utveckla leversjukdomar.(3)